HEAT SPIKE

- Kategorier: Tech Talks

HVAD ER HEAT SPIKE? 

Heat spike er en normal reaktion og kemisk konsekvens, når gelé hærdes. Det føles ikke særlig rart for din kunde! Derfor er det vigtigt at minimere og helst helt undgå heat spike. 

Man bliver nødt til at tale om kemi, når man skal forklare, hvad heat spike er. Den gelé man anvender til negle er lavet af molekyler, der tilsammen udgør polymer. Gelen indeholder også noget, der kaldes fotosynteser og det er netop dét, der gør, at geleen reagerer, når den udsættes for stråler under en LED- eller UV-lampe. 

Denne reaktion kaldes hærdning. Når sådan en reaktion fremkommer, skaber det en øget varmetilstand. Dette er en helt normal kemisk reaktion, og samtidig det der gør, at gelé kan hærdes. Det er også denne reaktion, der skaber den varme og eventuelt brændende fornemmelse på neglen. 

Når neglene hærdes, opstår der i starten af processen en masse reaktioner på en gang – det er derfor, at der afgives mest varme i starten. For ikke at gå nærmere i detaljer, er heat spike kort fortalt en normal, kemisk reaktion og konsekvens af at hærde gelé-negle. Især ved brug af en LED-lampe, som er fire gange hurtigere end UV-lampe, frigives der en hel del varme i løbet af de første sekunders hærdning. 

ER DU SKYLD I HEAT SPIKE?

Hvis du er, er det selvfølgelig ikke din mening! Mange forskellige faktorer kan udløse heat spike. Det kan også være, at din kunde er særligt varmesensitiv. 

Dog er det desværre ofte negleteknikeren, der er skyld i den ubehagelige oplevelse hos kunden. Som negletekniker er der mange ting, som du kan gøre, for at kontrollere at det ikke sker. Læs vores tips og giv dine kunder den absolut bedste behandling!

FIL IKKE FOR MEGET OVEN PÅ NEGLEN

Den hyppigste årsag til heat spike er når neglen files for meget. Det gør din kundes negle mere følsomme, når geléen hærdes, hvilket resulterer i heat spike. Det er dit ansvar som negletekniker at være forsigtig, når du filer neglene samt sikre dig, at du ikke filer dem for tynde. 

KONTROLLER TEMPERATUREN I DIN SALON 

Det kan være en god idé, at holde temperaturen i din salon stabil for at undgå heat spike. Hvis varmen i din salon stiger med bare 10 grader, kan den kemiske reaktion føles dobbelt så varm. Derfor opstår heat spike også oftere om sommeren. 

ARBEJD I FLERE TYNDE LAG 

Det anbefales at arbejde med flere tynde lag hos de kunder, der har særligt sensitive eller skadede negle. Hvis du arbejder på denne måde, reduceres udledningen af varme ved hvert lag, der hærdes. Hvert hærdet lag isolerer nemlig neglen fra den brændende fornemmelse. 

PÅFØR IKKE FOR MEGET PRODUKT PÅ EN GANG 

ProNails geléer er selvnivellerende hvilket minimerer behovet for at file neglen efter hærdning. Som negletekniker betyder det, at du kan nøjes med at påføre en mindre mængde gelé, end du plejer at gøre. Når du påfører for meget, går der en masse til spilde – men det øger også risikoen for heat spike, hvilket i sidste ende giver din kunde en ubehagelig oplevelse. 

Store mængder og tykke lag gelé = Øget risiko for heat spike. Husk at et tykt lag også kan resultere i, at geléen løsner sig fra neglen, fordi den ikke hærdes fuldkomment. 

ANVEND DEN RIGTIGE LAMPE

Invester i en kvalitetslampe, der passer til den gelé, du bruger i din salon. Større brands udvikler deres geléer og lamper, så de tilsammen skaber rammerne for det bedst mulige resultat. Det er derfor en god idé at holde sig til det samme mærke! 

ProNails Smart Light er udviklet særligt til at hjælpe negleteknikere med at kontrollere, hvor hurtigt neglene hærdes - og dermed også varmen. Ud over de to funktioner “30 sec FULL” og “60 sec FULL”, har de udviklet en SOFT-funktion. Med denne funktion hærdes neglene med en mildere kapacitet i de første sekunder, hvilket afgiver mindre varme i starten. 

NEMT AT HÆRDE ALLE PRONAILS GELEER 

Med en Smart Light i din salon, kan du som negletekniker kontrollere alt: Hærdning, varmeudslip og arbejdshastighed. Du vil elske denne LED-lampe! 

Smart Light har 4 forskellige knapper: 30 og 60 sekunder med SOFT- eller FULL-funktionen. SOFT-funktionen er udviklet særligt til at mindske heat spike, da kapaciteten er mindre i starten af processen, hvilket mindsker heat spike. Når du investerer i en Smart Light, investerer du i dine kunders komfort. 

HVORNÅR BØR SOFT START ANVENDES?

Når du anvender 30 sek. SOFT START-funktionen, hærdes neglen først med en kapacitet på 40%, hvorefter kapaciteten langsomt stiger til 100%. Når du anvender 60 sek. SOFT START-funktionen, hærdes neglen med en kapacitet på 20% i de første 20 sekunder, hvorefter kapaciteten langsomt stiger til 100%. Denne funktion er særligt velegnet til kunder med sensitive eller skadede negle. Alle ProNails base- & builder-geléer kan hærdes ved brug af de forskellige funktioner. 

Del dette indhold